fbpx

 

Alpha Bio Zubni Implanti Promo Cena

 

100 Alpha Bio Zubna Implanta po Promo Ceni!

 

Akcija važi za još 11 implanta:

 

 

Postovani, Stomatoloska ordinacija Dentalux nece raditi 1, 2, 6 i 7. januara 2023.

Zubni Implanti

Alpha Bio Zubni Implanti Promo Cena

Zubni Implanti zapravo predstavljaju zamenu za koren zuba, a prave se najčešće od titanijuma, mada se u poslednje vreme pojavljuju i prvi keramički implanti izrađeni od cirkonije(ili od cirkonijuma, kako se često pogrešno naziva ovaj keramički materijal). Nakon što se ugrade nisu vidljivi okom jer se postavljaju ispod desni. Implant je u stvari osnova za krunicu ili most kojima nadoknađujemo jedan ili više zuba.

 

Iskoristite promotivnu cenu za zubne implante koja vazi samo u julu mesecu 2021. godine za prvih 100 implantata!

Zubni Implanti – Najbolje rešenje kod nadoknade izgubljenih zuba

Zubni Implanti funkcionišu i izgledaju isto kao i prirodni zubi. Ugradnja zubnog implanta ima alternativu i to je izrada mosta, ali za to je neophodno brušenje prirodnih zuba iza i ispred bezubog polja koji treba da nosi nedostajuće zube ili zub. Ukoliko se izgubljeni zub ne nadoknadi, doći će do nepovratnih promena koje se odnose na ceo žvačni aparat: razgrađuje se kost koja se nalazi oko izvađenog zuba, u istoj vilici zubi se pomeraju i naginju u pravcu praznog prostora, iz suprotne vilice zubi „isplivavaju“, a time se remeti i funkcija (zagrižaj) i estetika. Takve promene mogu da dovedu do poremećaja u viličnim zglobovima. Implanti doprinose očuvanju vilične kosti i integrišu se u nju. Kad su u pitanju zubni implanti iskustva dokazuju da su najbolje rešenje u slučajevima kad treba nadoknaditi izgubljene zube.
Nikako. Ugradnja zubnog implanta je bezbolna intervencija i radi se u lokalnoj anesteziji. Da li ipak imate enorman strah od svih stomatoloških intervencija? Naša ordinacija ima rešenje i za Vas! Postoji mogućnost izvođenja svih intervencija u sedaciji i uz prisustvo anesteziologa.

Koliko dugo zubni implanti mogu da traju?

Pravilno postavljeni i pravilno održavani zubni implanti mogu da traju doživotno.

Ugradnja zubnog implanta počinje pregledom a isti može biti dopunjen fotografisanjem i uzimanjem otiska, kao i drugim dijagnostičkim procedurama. Nakon detaljnog pregleda pacijent treba da uradi 3D snimak regije u kojoj je planirana ugradnja zubnog implanta. Planiranje i ugradnju izvode naši stomatolozi, dr Zoran Stajić, specijalista oralne hirurgije i dr Srđan Konatar, specijalista stomatološke protetike. Pri sledećoj poseti lekar prvo vadi zub (ukoliko zub za vađenje postoji) i u istoj intervenciji ugrađuje implantat. U slučajevima kada nema dovoljno kosti na lokaciji ugradnje se dodaje koštani transplantat ili zamenik za kost kako bismo obezbedili čvrstu osnovu za zubni implant. Ako je potrebno dodati kost nekada je moguća ugradnja zubnog implanta istog dana, a u nekim je neophodno sačekati da dođe do zarastanja kosti, što može trajati od 3 do 6 meseci, i tek nakon tog perioda možemo ugraditi implant. Zbog toga planiranje i ugradnja uvek počinju pregledom i analizom snimka, kako bi naši lekari mogli da Vam kažu koje je najbolje rešenje za Vas pre nego što započnemo bilo koju intervenciju. Sve ovo radimo zbog Vaše sigurnosti i kako bismo izbegli iznenađenjau toku terapije.

Kada ću imati nove zube?

U najvećem broju slučajeva moguće je da istog dana nakon što ugradimo zubni implantat napravimo i postavimo krunicu koja je privremena, te da izađete iz ordinacije sa zubima (zubom). Privremeni zub omogućava povoljno zarastanje desni u području oko implanta, ali omogućava i Vama normalno funkcionisanje te se možete slobodno smejati dok implantat zarasta, što uglavnom traje 3-6 meseci. Nakon toga se mogu izraditi definitivni zubi.

Kakva je protetska terapija?

Protetska terapija zavisi od toga koliko zuba Vam nedostaje. Ako Vam nedostaje:

  • Jedan zub – potrebno je ugraditi jedan zubni implant koji će nositi jednu krunicu.
  • Više zuba – potrebno je postaviti most koji nose dva ili više implantata.
  • Svi zubi – potrebne su proteze, a one se oslanjaju na implante, ili most, a on se oslanja na 4 ili 6 implanta.

Saznajte više na stranici All-on-4 na našem sajtu.

Kada ću se moći vratiti na posao?

Sama intervencija pri kojoj se ugrađuju zubni implanti traje najčešće manje od dva sata, ali vreme trajanja varira zavisno od specifičnosti pacijenta, kao i broja implanta koje je potrebno ugraditi. Za većinu ljudi je moguće vraćanje na posao već sledećeg dana nakon intervencije. Neophodno je da se pacijent uzdrži od većih fizičkih napora neposredno nakon intervencije, kao i da izbegava jako začinjenu i vruću hranu i vruće napitke. Preporuka je da se neposredno nakon intervencije koristi kašasta i meka ishrana. Svaki naš pacijent nakon intervencije dobije od lekara detaljna uputstva koja ga informišu o tome kako da što blaže prođe postoperativni tok.

Rekli su Vam da nemate dovoljno kosti za zubni implantat?

Implantološki tim naše ordinacije i najzahtevnije zahvate rešava sa velikim uspehom, a čine ga specijalista oralne hirurgije dr. Zoran Stajić, i specijalista stomatološke protetike dr. Srđan Konatar. Čak i ako Vam je rečeno da zubni implantati nisu opcija za Vas, nemojte odustati. Savetujemo vas da dođete na pregled u našu ordinaciju, a mi ćemo se potruditi da Vam omogućimo fiksni protetski rad koji će zasigurno biti vrhunskog kvaliteta.

Da li ordinacija Dentalux ima neke preporuke?

Dentalux je specijalistička stomatološka ordinacija koju preporučuje kompanija Nobel Biocare , zbog naše izvrsnosti i pružanja vrhunske usluge. Zubni ImplantiKompanija Nobel Biocare je globalni lider i pionir u implantologiji

Nobel Biocare implant je najbolji zubni implant koji zbog toga i koristimo u našoj ordinaciji. Ovo su najbolji implantati za koje se možete odlučiti, vrhunskog su kvaliteta i izuzetne dugotrajnosti. Takođe postoji i straumann implant, ali naša preporuka je Nobel Biocare implant jer kad su u pitanju ovi zubni implanti iskustva govore da su najbolji izbor. Nobel Biocare na svoje implante daje doživotnu garanciju tako da sa sigurnošću možete da se opredelite za najbolji mogući tretman kakav dobijate u ordinaciji Dentalux. Bilo da je u pitanju Straumann implant ili Nobel Biocare zubni implanti cena nije mala, ali kad su u pitanju ovako kvalitetni implanti cena nije najbitniji faktor. Nadoknada zuba implantima kompanije Nobel Biocare je odluka koja će Vam vratiti osmeh na lice, a više informacija o garanciji na ovaj zubni implantat dobićete u našoj ordinaciji.

Šta ako organizam odbaci implant? Koji su faktori rizika kad su u pitanju zubni implantati?

U savremenoj implantologiji, mogućnost da se implantati odbace od strane organizma je svedena na minimum. Međutim, neohodno je da se poštuju određena pravila. Umanjenje uspeha zavisi od brojnih faktora rizika. Faktori rizika su kvalitet i raspoloživost vilične kosti, ali i opšte zdravstveno stanje pacijenta. Kod određenjenih oboljenja je otežano zarastanje rana, a i loša oralna higijena, nekontrolisani dijabetes, upotreba različitih droga ili lekova pa i prekomerno pušenje cigareta spadaju pod faktore rizika koji se odnose na opšte zdravstveno stanje pacijenta. Ipak, prisustvo ovih stanja samo znači da terapija treba da se modifikuje tako da se eliminiše rizik, a ne da zubni implanti neće biti uspešno ugrađeni. Tu, osim iskustva, znanja, i veštine lekara u koje ne treba da sumnjate ukoliko se odlučite za našu ordinaciju, dolazi do izražaja i kvalitet implantološkog sistema. Treba da znate da uspešnost implantološke terapije u Dentalux ordinaciji ima visok procenat koji iznosi čak 99,5% kad govorimo o prethodnih 15 godina našeg bavljenja implatologijom.

Koje prednosti ima implant zuba u odnosu na proteze i zubne mostove?

Zubni implant je definitivno bolja opcija od proteza i zubnih mostova. Implantat je u stvari najbolje rešenje kad se radi o nadoknadi zuba koji nedostaju. Osnovna prednost je u estetici jer Vam implant zuba pruža identičan osećaj i izgled koji imate kod prirodnih zuba. Ispod proteza i kod zubnih mostova se često javljaju povlačenje desni i gubitak kosti. Ovo se ne dešava kad je u pitanju implant jer on čvrsto srasta s viličnom kosti. Vaša veštačka zubna nadoknada u ustima biće neprimetna, te niko neće znati da nisu u pitanju prirodni zubi. Prednost je i u čuvanju preostalih zuba. Izrada zubnih mostova može da naruši kvalitet preostalih zuba, što nije slučaj kad se ugradjuju zubni implanti. Što više zdravih zuba imate, dugoročna korist za vaše oralno zdravlje je veća. Još jedna prednost koju ne treba zanemariti je u samopouzdanju i komforu koje dobijate kada se ugrade implanti. Zubni implantati će Vam omogućiti da jedete s komforom, a pričate i smejete se sa većim samopouzdanjem. Proteze ponekad mogu da žuljaju, ispadaju i stvaraju neprijatan osećan u ustima s obzirom da su strano telo. Svemu tome možete reći zbogom kada se odlučite za implante. Kad su u pitanju zubni implanti iskustva dokazuju ove mnogobrojne prednosti.

Na koji način se krunice povezuju sa implantatima?

Kao što smo pomenuli zubni implant predstavlja zamenu za koren prirodnog zuba, i na njega se posle ugradnje postavlja krunica kojom se nadoknađuje nedostajući zub. Krunice mogu da se vezuju za implantate pomoću cementa ili pomoću šrafa. Kada se krunice cementiraju, i pored pažljivog rada postoji šansa da delići cementa ostanu u tkivu oko implantata, što može dovesti do infekcije koja se zove periimplantitis, i može uzrokovati gubitak implantata.

 

Dalje, ukoliko je potrebno ukloniti krunicu iz bilo kog razloga, ona mora da se brusi i seče i pri tome se uništava. U našoj ordinaciji u gotovo svim slučajevima izrađujemo krunice koje se za implantate povezuju pomoću šrafa. Te krunice su nešto skuplje jer je i njihova izrada tehnički zahtevnija. Sa druge strane, nema nikakvog cementa pa su one bezbednije. Ako je potrebno da se uklone jednostavno se odšrafe bez oštećenja krune, i posle se mogu ponovo vratiti na implantat.

Kako se održavaju zubni implanti?

Svi znamo da prirodni zubi zahtevaju adekvatno održavanje oralne higijene, kao i redovne stomatološke kontrole. Isto tako, implantati zahtevaju jednak ili čak i viši nivo održavanja i brige. To znači da je neophodno redovno pranje Vaših novih zuba, kao i upotreba zubnog konca i interdentanih četkica. Aparati koji izbacuju vodu pod visokim pritiskom su odlična dopuna održavanju higijene usta, a to je uslov za lep osmeh bez kog se ne može. Zubni implantant treba da traju do kraja života tako da je potrebno da vodite računa o pravilnom održavanju oralne higijene. Pri pojavi bilo kakvog problema, neophodno je da posetite stomatologa

Nobel biocare implant je proizvod velike kompanije koja je ulagala u naučna istraživanja i definitivno je garant kvaliteta. Kada su u pitanju ovi implanti zuba cena je srazmerna kvalitetu usluge I samog implanta. Imajući u vidu da su zubni implanti investicija koja je dugoročna, cena ne bi trebalo da Vam bude prioritet.

Zubni implanti (akcijska) cena!

Ukupna promo cena Nobel Parallel Implanta: 690€

Ukupna promo cena Nobel Active Implanta: 790€

 

Ukupna promo cena Alpha Bio implanta:    550    290€

 

 

Alpha Bio Zubni Implanti Promo Cena

 

Akcija vazi do kraja jula meseca 2021. godine za prvih 100 implanta. 

 

 

Zakazivanjem I uplaćivanjem avansa od 50%, ostvarujete pravo da ugradite implantate po promotivnoj ceni čak I nakon jula. Ukoliko planirate da svoj osmeh promenite ovog leta, iskoristite specijalnu promociju I ugradite implante po najpovoljnijoj ceni u Srbiji!

Naši eksperti u oralnoj implantologiji

U specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Dentalux u planiranju terapije uvek učestvuju oralni hirurg dr Stajić i specijalista stomatološke protetike dr Konatar, a po potrebi i lekari drugih specijalnosti, što je glavni razlog za visok procenat uspešnosti implantološke terapije u našoj ordinaciji od 99,5% u prethodnih 15 godina koliko se bavimo implantologijom. I pored toga kompanija Nobel Biocare daje doživotnu garanciju na svoje implantate tako da možete biti apsolutno sigurni da ćete u ordinaciji Dentalux dobiti najbolji mogući tretman.

Dr Zoran Stajić

Specijalista oralne hirurgije

posebne veštine :

 • implantologija,
 • All-on-4,
 • primena lasera u stomatologiji

Završio je Stomatološki Fakultet Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije iz implantologije i parodontologije završio je na Stomatološkom fakultetu u New York-u u SAD-u. Specijalizaciju iz oralne hirurgije zavrsio je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

Dr Luka Novakovic - stomatolog

dr Luka Novaković

doktor stomatologije

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Nišu 2021. godine. Pripravnički staž završava novembra iste godine na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega postaje član Dentalux tima. Tokom studija, pokazivao je interesovanje za oblast oralne hirurgije, te je i nakon završenih studija, svoje usavršavanje nastavio učešćem na različitim simpozijumima i edukacijama. Pored stomatologije, aktivno se bavi i muzikom.

DrKonatar

dr Srđan Konatar

specijalista stomatološke protetike

posebne veštine :

 • protetika na implantima,
 • All-on-4,
 • digitalni dizajn osmeha,
 • fasete

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2012. godine. Na istom fakultetu je završio specijalizaciju iz oblasti stomatološke protetike..Član Dentalux tima postaje 2014. godine

 Pre i posle

After
After
After
Before
Before
Snjezana

implanti i krunice

bezmetalne krunice

Snježana nam se obratila sa željom da svoje stare metalokeramičke krunice zameni novim bezmetalnim krunicama. Ono što nam je bila otežavajuća okolnost je što smo morali da izvadimo po jedan sekutić u gornjoj i donjoj vilici. Odlučili smo se da ih nadoknadimo ugradnjom implantata. Posle perioda zarastanja, u toku koga je pacijentkinja imala privremene krunice, izradili smo bezmetalne cirkonija krunice na zubima i implantatima..

Vladimir

implanti i krunice

bezmetalne krunice
After
After
After
Before
Before
Dragan

implanti i krunice

bezmetalne krunice
After
After
After
Before
Before
Stevo

implanti i krunice

bezmetalne krunice
After
After
After
Before
Before
Muhamed

gornja i donja parcijalna proteza sa dvostrukim krunama

bezmetalne krunice
After
After
After
Before
Before
Call Now Button