fbpx

Digitalna stomatologija

Šta je digitalna stomatologija?

Digitalna stomatologija - Upotreba skenera

Digitalna stomatologija podrazumeva korišćenje tehnologija ili aparata koji uključuju digitalne ili kompjuterski kontrolisane komponente za izvođenje stomatoloških procedura.

 

Primena digitalne stomatologije postala je potreba I sve češći pristup savremenih ordinacija, naročito na zapadu. Osim povećane efikasnosti, prijatnijeg I bržeg rešenja kod složenih zahvata, svoju primenu našla je I pri dijagnostici problema.

 

Većina tretmana značajno je olakšano, ubrzano I bezbolno zahvaljujući ovom revolucionalnom I savremenom pristupu. Dentalux nadstoji da kontastno usvaja primenu savremenih procedura I usavršava svoje znanje na ovom kao I na drugim poljima vezano za oblast stomatologije.

Digitalna Stomatologija u stomatološkoj ordinaciji Dentalux 

 

Naša ordinacija već duže vreme vrši digitalno planiranje osmeha (Digital Smile Design – DSD). Dosadašnji pristup pri izradi faseta bio je klasično uzimanje otiska kašikom I otisnom masom. Nakon toga bi se pristupilo izradi setu fotografija neophodnom za digitalno planiranje osmeha.

 

Klasičan pristup koji se pacijentima nije naročito dopadao a I koji većina ordinacija I dalje koristi, zamenili smo potpuno novim I prijatnijim rešenjem. Deo standardne opreme postao je I intraoralni skener – Trios3 Shape Wireless.

 

Digitalna stomatologija čini dijagnostiku i rutinske zahvate bržim, lakšim i prijatnijim za pacijente. Uzimanje otiska praćeno mučninom je prošlost! 🤗

Intraoralni skener – Trios3 Shape Wireless

 

Intraoralni skener - Trios3 Shape WirelessNajsavremeniji intraoralni skener Trios 3Shape svoju primenu će naći u mnogim zahvatima ali I dijagnostici.

 

Da li Vam je uzimanje otiska bilo neprijatno iskustvo?

 

Da li ste osetili nagon za povraćanjem?

 

Intraoralni skener u potpunosti prevazilazi problem!

Ne samo da je osećaj pacijentima znatno bolji, već je i snimanje brže, efikasnije I preciznije! Skeniranjem dobijamo precizniji “otisak”, tačnije scan nego konvencionalnim uzimanjem otisaka. Naše krunice, mostovi i viniri (fasete) biće precizniji i bolji nego oni radjeni na osnovu konvecionalnih otisaka otisnim masama.

 

Svaki pacijent koji dodje u stomatološku ordinaciju “Dentalux” će biti skeniran u cilju dijagnostike. Pacijet ce na ekranu moći da vidi napukle plombe, karijes, ali I druge probleme. Ovim potezom će digitalna stomatologija biti dostupna svima!

 

Skeniranje intraoralnim skenerom je potpuno bezbedno. Nema nikakvog zračenja, pošto je u pitanju sistem specijalnih kamera.

 

Pomoću skenera ćemo brzo moći da vam izradimo splintove za kućnu metodu izbeljivanja zuba ili splintove protiv bruksizma i to sve bez uzimanja otiska kašikom i otisnom masom.

Šta je 3shape TRIOS Intraoralni digitalni skener?

 

3shape TRIOS Intraoralni digitalni skener je video kamera na kompaktnom I malom uređaju čiji se vrh ubacuje u usta pacijenta. Kamera uslikava vrlo brzo I precizno stvara slike koje konvertuju putem softvera u 3D model vilice. Ovakav model obuhvata verodostojan snimak zuba, mekih tkiva, ali I bolesti I problema kao što je karijes.

Intraoralni skener u stomatološkoj ordinaciji Dentalux – Postupak

 

Snimanje intraoralnim skenerom je dosta preciznije ali I brže od konvekcionalnih otisaka. Fajl sa vasim scanom se putem interneta šalje u našu zubotehnicku laboratoriju gde istog trenutka otpočinje izrada krunica, mostova ili vinira za vas.

Pogodnosti upotrebe interoralnog skenera – Trios3 Shape

 

Izrada protetskih radova će biti brža, preciznija i mnogo prijatnija za pacijenta nego ranije. Preciznost je vrlo važna. Pri tradicionalnom uzimanju otiska, sam otisak dosta zavisi od kvaliteta materijala, pljuvačke ali I krvi koja se tu nalazi. Upotreba interoralnog skenera prevazilazi tu prepreku I preciznost je stopostotna. Ugrađene nadoknade savršeno će se uklopiti na vasem zubu čime se znatno poboljšava estetski izgled ali I dugotrajnost.

 

Interoralni skener koristiće se I za izradu splintova za kućnu metodu izbeljivanja zuba ili splintova protiv bruksizma, bez uzimanja otiska kašikom i otisnom masom.

 

Vase stare, bele kompozitne plombe ćemo moći lakše da zamenimo keramičkim plombama. Prvi zadatak biće uklanjanje stare plombe, zatim sledi preparacija na zubu koja se snimi skenerom I na kraju se pošalje u tehniku. Vec sutradan iz tehnike stiže keramicka plomba koja je dugotrajnija od kompozitne plombe a uz to ne moze da promeni boju, da pukne i verno reprodukuje prirodni zub. Plombu od bez-metalne keramike bismo potom cementirali u ustima.

 

Neophodno je napomenuti da intraoralni skener prilikom skeniranja snimi i boju vasih zuba tako da će nadoknade biti savršeno uklopljene u vašu trenutnu boju zuba. Ovo je još jedna prednost digitalne stomatologije.

Stomatološka ordinacija Dentalux se nalazi u Beogradu, na Vračaru, gde među stalno zaposlenim ekspertima ističemo: Dr Zorana Stajića, specijalistu Oralne Hirurgije, kao i Dr Luku Novakovića, doktora stomatologije.

Stomatolog Beograd - Dr Zoran Stajić, specijalista oralne hirurgije stomatološke ordinacije Dentalux

Dr Zoran Stajić

Specijalista oralne hirurgije

posebne veštine :

  • implantologija,
  • All-on-4,
  • primena lasera u stomatologiji

Završio je Stomatološki Fakultet Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije iz implantologije i parodontologije završio je na Stomatološkom fakultetu u New York-u u SAD-u. Specijalizaciju iz oralne hirurgije zavrsio je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

Dr Luka Novakovic - stomatolog

dr Luka Novaković

doktor stomatologije

posebne veštine :

  • estetska stomatologija,
  • digitalni dizajn osmeha,
  • digitalna stomatologija

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Nišu. Pripravnički staž završava na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega postaje član Dentalux tima.

Call Now Button