fbpx

Primeri iz naše prakse

After
After
After
Before
Before
Dragana

metalo-keramičke krunice

bezmetalne krunice

Pacijentkinji Dragani nedavno su postavljene metalno-keramičke krunice na gornju i donju vilicu u našoj ordinaciji Dentalux, i veoma smo svi zadovoljni rezultatima. Krunice su pažljivo oblikovane da pruže prirodan izgled i savršeno se uklapaju sa njenim ostalim zubima. Osim toga, krunice su izuzetno izdržljive i očekujemo da će trajati mnogo godina.

Posebno smo je impresionirali našom posvećenošću i pažnjom koju su moje kolege stomatolozi i osoblje u Dentaluxu pružili tokom cele procedure. Uzeli su vreme da detaljno objasne celu proceduru i odgovore na sva pitanja koja je moja pacijentkinja imala. Takođe, brinuli su se da joj bude udobno tokom tretmana, te je prošla kroz celu proceduru bez ikakvih bolova.

Takođe smo dobili neizmernu zahvalnost i pohvalu sa njene strane za odlično obavljen posao, kao i za ceo naš tim stručnjaka na šta smo jako ponosni.

After
After
After
Before
Before
Ljubica

bezmetalna cirkonijum keramika

bezmetalne krunice

Ljubica se obratila našoj ordinaciji Dentalux sa jasnom željom za izradom mosta od bezmetalne cirkonijum keramike. Njeno iskustvo sa nama bilo je izuzetno pozitivno, što me kao njenog stomatologa čini veoma ponosnim.

Kompletna procedura, koja je obuhvatala izradu novog mosta, odvijala se bez ikakvih problema, brzo i bezbolno. Izuzetno mi je drago da je rezultat bio upravo onakav kakav smo planirali – most koji se savršeno uklapa sa njenim prirodnim zubima, dajući joj predivan osmeh o kakvom je oduvek maštala.

Takođe bih istakao profesionalizam i pažnju koju je naš tim pokazao tokom celokupnog procesa. Svaki strah koji je pacijentkinja mogla imati u vezi sa zubarima, uspeli smo da umanjimo kroz pružanje stručne i saosećajne brige.

Pacijentkinja nam je srdačno zahvalila na izvanrednom radu i vrhunskoj usluzi. Njen povratak za buduće stomatološke potrebe bio bi nam čast i potvrda naše posvećenosti i kvaliteta rada.

After
After
After
Before
Before
Snjezana

implanti i krunice

bezmetalne krunice

Snježana nam se obratila sa željom da svoje stare metalokeramičke krunice zameni novim bezmetalnim krunicama. Ono što nam je bila otežavajuća okolnost je što smo morali da izvadimo po jedan sekutić u gornjoj i donjoj vilici. Odlučili smo se da ih nadoknadimo ugradnjom implantata. Posle perioda zarastanja, u toku koga je pacijentkinja imala privremene krunice, izradili smo bezmetalne cirkonija krunice na zubima i implantatima..

After
After
After
Before
Before
Zaklina

Bezmetalne krunice

bezmetalne krunice

Pacijentkinja je došla u našu ordinaciju sa željom da ima lep osmeh. Napravili smo seriju fotografija i napravili digitalni dizajn novog osmeha. Da bi dobili osmeh koji smo želeli uradili smo gingivoplastiku da ujednačimo nivo desnih i uklonimo gummy smile. Nakon perioda zarastanja smo uradili bezmetalne cirkonijum krunice na osnovu digitalnog otiska koji smo uzeli uz pomoć 3shape intraoralnog skenera. Osmeh naše pacijentkinje govori više od reči. Digitalna stomatologija na delu.

After
After
After
Before
Before
Stevo

Implanti i krunice, potpuna rehabilitacija, All-on-6

bezmetalne krunice

Potpunu rehabilitaciju radimo kada je potrebno nadoknaditi većinu ili sve zube u obe vilice. Rehabilitacija uključuje napredne procedure kao što su ugradnja implantata, izradu krunica i mostova kojima nadoknađujemo izgubljene ili oštećene zube. Specifičnost potpune rehabilitacije je u tome što uključuje više faza i zahteva veći broj poseta da bismo dobili vrhunske rezultate.

Gospodin Stevo se javio našim lekarima nezadovoljan izgledom, ali i zdravljem i funkcijom svojih zuba. Posle detaljne analize uradili smo digitalno planiranje osmeha, dizajnirali zube i odmah taj dizajn preneli na pacijenta, tako da je već posle nekoliko dana mogao da vidi kako će konačni rad izgledati i u kom pravcu treba da idemo. Ovaj postupak je g-dina Stevu motivisao da nastavi sa terapijom i umnogome olakšao komunikaciju u odnosu lekari-pacijent-tehničar, pošto su svi članovi tima znali koji nam je cilj i pre nego je terapija počela. Zatim smo u donju vilicu ugradili 6 Nobel Active implantata i izradili privremeni most koji je pacijent nosio u periodu zarastanja. Na kraju smo napravili most na implantatima u donjoj vilici, i bezmetalne krunice u gornjoj.

After
After
After
Before
Before
Duška

Bezmetalne cirkonija krunice

bezmetalne krunice

Duška nam se obratila sa željom da njen osmeh učinimo lepšim i mlađim. Posle pregleda i analiza zaključili smo da nam je za željeni rezultat dovoljno 5 bezmetalnih krunica na prednjim zubima u gornjoj vilici. Odlučili smo se za cirkoniju jer je to najsavremeniji  materijal izuzetnih estetskih i mehaničkih svojstava.

After
After
After
Before
Before
Milenko

implanti u estetskoj zoni, bezmetalne krunice

bezmetalne krunice

Implanti u estetskoj zoni uvek predstavljaju izazov za sve stomatologe, pošto nepreciznosti i greške koje se jave u toku planiranja ili izvođenja terapije uvek vode u katastrofalan neuspeh. G-din Milenko nam se javio kada su pojedini zubi počeli da se klate. Takođe želeo je da više nema dijastemu(razmak između sekutića). To smo rešili tako što smo zamenili 3 zuba implantima, a preko njegova 3 zuba postavili krunice.

After
After
After
Before
Before
Dragan

potpuna rehabilitacija, implanti i krunice

bezmetalne krunice

Dragan je međunarodno priznati stručnjak koji veliki deo vremena provodi u inostranstvu. Zbog toga je dugo odlagao rešavanje svog problema sa zubima. Glavna želja mu je bila funkcija, tj da može ponovo normalno da jede, ali smo se mi potrudili da na kraju bude zadovoljan i izgledom novih zuba. Izvadili smo zube koje nismo moglida sačuvamo, uradili podizanje poda gornjoviličnog sinusa, i posle nekoliko meseci ugradili smo implante. Posle perioda zarastanja implantata pristupili smo definitivnoj protetskoj rehabilitaciji. Važno je napomenuti da je Dragan, kao i svi naši pacijenti, u periodima zarastanja nosio privremene krunice, tako da je mogao da obavlja sve uobičajene aktivnosti. Na kraju smo izradili bezmetalne cirkonija krunice na zubima i implantatima.

After
After
After
Before
Before
Dušanka

Implanti u estetskoj zoni, metalokeramičke krunice

bezmetalne krunice

Metalokeramičke krunice se koriste u stomatologiji decenijama, i dugo vremena su bile zlatni standard u protetskom zbrinjavanju pacijenata. Danas se nešto manje koriste nego pre, ali ovo je jedan primer da se uz pažljivo planiranje i pedantan rad i sa metalokeramičkim krunama mogu postići estetski zadovoljavajući rezultati. Kod gospođe Dušanke smo u prvoj poseti napravili set fotografija, izradili modele njenih zuba i pristupili planiranju novog osmeha. Tek kada smo postigli dogovor sa pacijentkinjom oko toga šta želimo (i možemo) da dobijemo na kraju terapije počeli smo sa radom. Izvadili smo nekoliko zuba, ugradili implantate i napravili privremene krunice koje je dušanka nosila u periodu zarastanja kako bi mogla da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. Posle nekoliko meseci izradili smo metalokeramičke krunice na implantima i zubima.

After
After
After
Before
Before
Božica

gornja i donja parcijalna proteza sa dvostrukim krunama

bezmetalne krunice

Bez obzira na godine svi ljudi žele da izgledaju lepo. Kada radimo parcijalne proteze uvek se trudimo da maksimalno iskoristimo preostale zube, ali i da ih maksimalno zaštitimo i produžimo im vek. Dvostruke krune nam upravo to omogućavaju. A sve sa ciljem da što bolje rehabilitujemo naše pacijente, da mogu ponovo da se smeju, da govore, da se druže,  uživaju u omiljenoj hrani i budu zadovoljniji sobom.

After
After
After
Before
Before
Muhamed

bezmetalne krunice, metalokeramičke krunice i implanti

bezmetalne krunice

G-din Muhamed nam se obratio sa željom da trajno reši probleme koje je imao sa zubima. U prvoj poseti izvadili smo zube koji su bili za vađenje, ugradili nekoliko implantata u gornju i donju vilicu i napravili privremene zube koje je G-din Muhamed nosio u toku zarastanja, i koje su mu omogućavale obavljanje uobičajenih aktivnosti. Posle nekoliko meseci izradili smo bezmetalne cirkonija krunice na zubima i implantima u gornjoj vilici, i metalokeramičke krunice u donjoj vilici.

After
After
After
Before
Before
Vladimir

implanti i bezmetalne krunice

bezmetalne krunice

I kod G-dina Vladimira smo, uz planiranje i pedantan rad, uspeli da vratimo osmeh na lice. Ugradili smo po 3 implantata u gornju i donju vilicu, i na kraju izradili bezmetalne cirkonija krunice.

After
After
After
Before
Before
Branislav

Bezmetalne Krunice

bezmetalne krunice

Kod G-dina Branislava smo ugradili i izradili bezmetalne krunice. Pažljivim planiranjem i pedantnim radom, uspeli smo da ulepšamo njegov osmeh.

Još neki primeri iz naše prakse:

After
After
After
Before
Before

Bezmetalne krunice i fasete

After
After
After
Before
Before

Bezmetalne krunice i fasete

After
After
After
Before
Before

Metalokeramičke krunice

Call Now Button