fbpx
Potpuno novi zubi – potpuno novi osmeh – sa samo 4 implantata.

Ukoliko je Vama ili nekome ko Vam je drag potreban novi početak, All on 4 može biti savršena prilika za Vas.

All on 4 koncept podrazumeva da je most kojim se nadoknađuju svi zubi jedne vilice oslonjen na samo 4 implantata. All on 4 je siguran i predvidiv postupak, sa veoma visokim procentom uspešnosti. Koristeći All on 4 mnogim našim pacijentima vratili smo mladalački osmeh, samopouzdanje, oslobodili smo ih proteza i omogućili da ponovo uživaju u svojoj omiljenoj hrani.

Bez obzira da li su razlozi  gubitka zuba neredovne posete stomatologu, nezgode, starost, ili ste jednostavno rođeni sa povećanom sklonošću ka oboljenjima zuba i desni, važno je da znate da Vam stručni tim stomatološke ordinacije Dentalux može pomoći.

Kako izgleda sama procedura kod All on 4 terapijskog koncepta?

  • U prvoj poseti naši lekari Dr Stajić i Dr Konatar upoznaće se sa Vama, uraditi detaljan pregled, saslušati Vaše želje i probleme vezano za oralno zdravlje, u većini slučajeva napravićemo set fotografija i izraditi otiske vilica, koji će nam kasnije trebati za dodatne analize koje se izvode bez Vašeg prisustva. Zatim ćete dobiti uput za CBCT snimanje jednje ili obe vilice.
  • Nakon što izradite CBCT snimak on stiže na mail ordinacije. Informacije dobijene snimkom se kombinuju sa svim ostalim informacijama(koje su dobijene u toku razgovora, pregleda itd). Nakon toga pravimo detaljan plan terapije, obaveštavamo Vas i zakazujemo termin ugradnje implantata.
  • U drugoj Vašoj poseti ugrađujemo 4 implantata u gornju ili donju vilicu(moguće je raditi i obe istovremeno). Sama operacija je bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Intervenciju možemo izvesti i u sedaciji, uz prisustvo anesteziologa. U toku intervencije Dr Stajić će izvaditi preostale zube(ukoliko postoje zubi koji su za vađenje), postaviti 4 implantata, a zatim će Dr Konatar uzeti otisak za izradu privremenog mosta, ili će Vašu postojeću protezu preoblikovati u fiksni most koji će biti nošen ugrađenim implantatima. Privremeni akrilatni most postavlja se najkasnije 48h od trenutka ugradnje implantata.
  • Dan nakon intervencije dolazite na prvu kontrolu.
  • Nakon 7 dana uklanjamo konce. U nekim slučajevima možemo postaviti konce koji se sami razgrađuju tako da nije potrebno da dolazite u ordinaciju za uklanjanje, što može biti značajno za pacijente koji putuju ubrzo posle intervencije.
  • Nakon perioda zarastanja koji traje 3-6 meseci vreme je da dobijete definitivni most. Nakon ovoga moći ćete da ponovo uživate u hrani koju volite.

Da li ću odmah posle ugradnje implantata moći normalno da jedem?

Koncept All on 4 je jedinstven zbog toga što samo 4 implantata nose ceo zubni luk. Međutim, ipak je potrebno oko 3 meseca da implanti potpuno zarastu, a u toku tog perioda morate biti pažljivi. Savetuje se mekša i kašasta hrana. Posle 3 meseca, kada su implanti potpuno zarasli, i pošto izradimo definitivni most, moći ćete da jedete normalno.

Ukoliko želite da ujutru uđete u ordinaciju, ostavite sve muke koje ste imali sa zubima iza sebe, i izađete popodne sa lepim, fiksiranim zubima, pozovite nas i zakažite prvi pregled. *u određenim slučajevima potrebno je do 48h za izradu privremenog rada

Specijalistička stomatološka ordinacija Dentalux je preporučena od strane kompanije Nobel Biocare, globalnog lidera u implantologiji, zbog svoje izvrsnosti i vrhunske usluge.

d

 Koliko košta terapija All on 4?

All on 4 je investicija koja će Vam promeniti život. Posle razgovora sa Vama, prvog pregleda i analize snimaka naši lekari će sastaviti ponudu koja je zasnovana na Vašim potrebama i Vašoj situaciji. Često nije moguće odrediti preciznu cenu pre pregleda zbog toga što je situacija kod različitih ljudi različita. Konačna cena zavisi od toga da li se radi jedna ili obe vilice, složenosti same operacije, od toga da li je Vaša kost dovoljnog kvaliteta ili su potrebne određene pripreme za ugradnju, i od materijala od koga će biti izrađen definitivni rad. U specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Dentalux za All on 4 tretman koristimo isključivo implante kompanije Nobel Biocare, koji su dokazano među najboljima na svetu, na koje kompanija daje doživotnu garanciju, i koji dokazano u našim rukama daju izvanredne rezultate.

Naši eksperti u oralnoj implantologiji

dr Zoran Stajić – specijalista oralne hirurgije

posebne veštine : implantologija, All-on-4, primena lasera u stomatologiji

Završio je Stomatološki Fakultet Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije iz implantologije i parodontologije završio je na Stomatološkom fakultetu u New York-u u SAD-u…

1

dr Srđan Konatar – specijalista stomatološke protetike

posebne veštine : protetika na implantima, All-on-4, digitalni dizajn osmeha, fasete

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2012. godine. Na istom fakultetu je završio specijalizaciju iz oblasti stomatološke protetike..Član Dentalux tima postaje 2014. godine

z