fbpx

Zubni implanti napravljeni su od titanijuma i predstavljaju zamenu za koren zuba. Kada se ugrade ne možete ih videti pošto su postavljeni ispod desni. Implant predstavlja osnovu za krunicu kojom se nadoknađuju jedan ili više zuba.

Zbog čega su zubni implanti najbolje rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba?

Dentalni implanti izgledaju i funkcionišu kao prirodni zubi. Alternativa ugradnji implantata jeste izrada mosta, ali to zahteva brušenje prirodnih zuba ispred i iza bezubog polja koji će nostiti nedostajući zub(ili zube). Ukoliko se ne nadoknadi izgubljeni zub dolazi do nepovratnih promena na celom žvačnom aparatu: kost oko izvađenog zuba se razgrađuje, zubi u istoj vilici se pomeraju i naginju ka praznom prostoru, zubi iz suprotne vilice ‘isplivavaju’, čime se remete i estetika i funkcija – zagrižaj.Ove promene mogu dovesti do poremećaja u viličnim zglobovima. Dentalni implanti se integrišu u viličnu kost i doprinose njenom očuvanju.

Da li je ugradnja implantata bolna?

Ne. Ugradnja implantata je bezbolna intervencija koja se obavlja u lokalnoj anesteziji. Ukoliko imate izuzetan strah od stomatoloških intervencija imamo rešenje i za Vas. Moguće je izvođenje svih intervencija u sedaciji uz prisustvo anesteziologa.

Koliko su zubni implanti dugotrajni?

Ukoliko se pravilno postave i održavaju zubni implanti mogu trajati doživotno.

Kako izgleda proces ugradnje implantata?

Proces ugradnje implantata počinje pregledom, koji prema potrebi mođe biti dopunjen uzimanjem otisaka i fotografisanjem( i drugim dijagnostičkim procedurama). Posle detaljnog pregleda potrebno je da pacijent uradi 3D snimak regije u koju se planira ugradnja implantata. Ugradnju i planiranje izvode naši lekari dr Zoran Stajić, oralni hirurg, i dr Srđan Konatar, specijalista stomatološke protetike. U narednoj poseti doktor će prvo izvaditi zub(ukoliko postoji zub koji je za vađenje). Ukoliko nema dovoljno kosti na mestu ugradnje dodaće zamenik za kost ili koštani transplantat kako bi obezbedio čvrstu osnovu za implant. Zatim će postaviti implant. U određenim slučajevima moguća je ugradnja implantata istog dana, ali nekad je neophodno sačekati da kost zaraste, što može biti 3-6 meseci.

Kada mogu da dobijem zube?

U većini slučajeva možemo istog dana kada se ugradi implant da napravimo i postavimo privremenu krunu, tako da iz ordinacije izlazite sa zubom(zubima). Privremeni zub treba da omogući povoljno zarastanje desni oko implantata, ali i Vama da normalno funkcionišete i da se slobodno smejete u toku zarastanja implantata, koje najčešće traje 3-6 meseci. Posle toga se izrađuju definitivni zubi.

Kakva će biti protetska terapija?

To zavisi kojiko Vam zuba nedostaje:

  • Ako Vam nedostaje jedan zub potreban je jedan implant koji nosi jednu krunicu
  • Ako Vam nedostaje više zuba rešenje je most nošen implantima
  • Ako Vam nedostaju svi zubi rešenje su proteze koje se oslanjaju na implantate, ili most koji se oslanja na 4 ili 6 implantata. Više možete pogledati na našoj stranici All-on-4

Kada mogu da se vratim na posao?

Sama intervencija ugradnje implantata najčešće traje manje od 2 sata( vreme trajanja naravno varira u zavisnosti od specifičnosti svakog pacijenta i broja implantata koji se ugrađuju). Većina ljudi može da se vrati na posao već narednog dana posle intervencije. Potrebno je da se pacijenti uzdrže od velikih fizičkih napora neposredno posle intervencije, i da izbegavaju vruću i jako začinjenu hranu i napitke. Preporučuje se meka i kašasta ishrana neposredno posle ugradnje implantata. Svaki pacijent će posle intervencije od naših lekara dobiti detaljna uputstva o tome kako da postoperativni tok prođe što blaže.

Moj stomatolog mi kaže da nisam kandidat za implantate zbog toga što nemam dovoljno kosti. Da li postoji rešenje u takvim slučajevima?

Naš implantološki tim koji čine dr Zoran Stajić, specijalista oralne hirurgije, i dr Srđan Konatar, specijalista stomatološke protetike, sa velikim uspehom rešava i najzahtevnije zahvate. Ukoliko Vam je nekada rečeno da niste kandidat za implantate nemojte odustajati, dođite na pregled, a mi ćemo dati sve od sebe da dobijete fiksni protetski rad vrhunskog kvaliteta.

Specijalistička stomatološka ordinacija Dentalux je preporučena od strane kompanije Nobel Biocare, globalnog lidera u implantologiji, zbog svoje izvrsnosti i vrhunske usluge.

d

Naši eksperti u oralnoj implantologiji

dr Zoran Stajić – specijalista oralne hirurgije

posebne veštine : implantologija, All-on-4, primena lasera u stomatologiji

Završio je Stomatološki Fakultet Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije iz implantologije i parodontologije završio je na Stomatološkom fakultetu u New York-u u SAD-u…

1

dr Srđan Konatar – specijalista stomatološke protetike

posebne veštine : protetika na implantima, All-on-4, digitalni dizajn osmeha, fasete

Diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2012. godine. Na istom fakultetu je završio specijalizaciju iz oblasti stomatološke protetike..Član Dentalux tima postaje 2014. godine

z

 Da li postoji mogućnost da moj organizam odbaci implantat?

Mogućnost da organizam odbaci implantat je u savremenoj implantologiji svedena na minimum. Potrebno je, međutim, poštovati određena pravila. Faktori rizika koji mogu umanjiti uspeh su brojni: opšte zdravstveno stanje pacijenta(određena oboljenja kod kojih je otežano zarastanje rana, nekontrolisani dijabetes, prekomerno pušenje cigareta ili upotreba različitih lekova ili droga, loša oralna higijena itd) i raspoloživost i kvalitet vilične kosti. Prisustvo nekog od ovih stanja ne znači da ne možemo uspešno ugraditi implant, već da terapiju treba tako da modifikujemo kako bismo eliminisali rizik. Tu do izražaja dolaze kvalitet implantološkog sistema, znanje, iskustvo i veština naših lekara. U specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Dentalux u planiranju terapije uvek učestvuju oralni hirurg dr Stajić i specijalista stomatološke protetike dr Konatar, a po potrebi i lekari drugih specijalnosti, što je glavni razlog za visok procenat uspešnosti implantološke terapije u našoj ordinaciji od 99,5% u prethodnih 15 godina koliko se bavimo implantologijom. I pored toga kompanija Nobel Biocare daje doživotnu garanciju na svoje implantate tako da možete biti apsolutno sigurni da ćete u ordinaciji Dentalux dobiti najbolji mogući tretman. Detaljnije informacije o Nobel Bicare garanciji možete naći na linku  https://www.nobelbiocare.com/international/en/warranty-program ili ih dobiti u našoj ordinaciji.

 Pre i posle

After
After
After
Before
Before
Milenko

implanti i krunice

l

Veoma mi je drago što sam došao kod dr Zorana i dr Srđana, koji su dobri stručnjaci i koji su mi ugradili implantate. Posebno sam zadovoljan zbog toga što se radi po savremenim principima i sa kvalitetnim materijalima. Savetovao bih svima koji su izgubili zube i koji to sebi mogu da priušte da svoj problem reše implantatima. Ja sam već pre radio implantate u Nemačkoj, i imam to iskustvo, ali mogu da kažem da se kod nas radi stručno, da je sve od početka išlo glatko, i da nisam imao nikakvih bolova. Hvala celom timu Dentalux ordinacije na mom prirodnom osmehu.

Mileva

implanti i krunice

l
After
After
After
Before
Before
Dragan

implanti i krunice

l
After
After
After
Before
Before
Stevo

implanti i krunice

l
After
After
After
Before
Before