fbpx
 

Implanti-stara

Dentalni implanti su namenski oblikovane nadoknade izrađene uglavnom od titanijuma, ređe od njegovih legura, čija je osnovna namena ugradnja u živa tkiva. Oni predstavljaju osnovu za protetske radove tj na njih se mogu oslanjati proteze, krunice i mostovi.
Implanti se za kost vezuju procesom oseointegracije. Pošto su usađeni u kost oni vrše stimulaciju okolne kosti tj sprečavaju resorpciju alveolarnog grebena do koje neminovno dolazi nakon gubitka zuba.
Najvažniji uslovi za uspešnu terapiju zubnim implantima jesu :
1. Vrhunski stručnjak, sa višegodišnjim iskustvom u oblasti implantologije, I
2. Vrsta implantata koji se ugrađuje
U ordinaciji Dentalux oralnom hirurgijom I implantologijom se bavi dr Zoran Stajić, specijalista oralne hirurgije, koji se usavršavao na NY University of Dentistry u SAD.
Od raznovrsnih implantacijskih sistema koji postoje na tržištu u našoj ordinaciji ugražujemo :

a. NobelActive – implant jedinstvenog dizajna koji omogućava izuzetnu stabilnost u kosti I izvanredne estetske rezultate. Kompanija Nobel daje doživotnu garanciju na svoje implante http://wwwo.nobelbiocare.com/en/warranty/default.aspx

1

b. Isomed – jedan od najpopularnijih sistema

Ukoliko niste u mogućnosti da nas lično posetite možete nam poslati Vaš ortopan snimak na mail dentalux@live.com, a mi ćemo naći rešenje za Vas.