fbpx
d

Beljenjem zuba moguće je vratiti njihovu prirodnu boju ili ih čak učiniti svetlijim nego što su ikada bili, a upotrebom savremenih materijala ovo možemo postići potpuno bezbedno. Beljenje zuba je jedna od najčešće izvođenih procedura u estetskoj stomatologiji. Još u starom Rimu ljudi su pokušavali da zadrže belinu osmeha koristeći kozje mleko i urin.

Pre tretmana neophodan je detaljan stomatološki pregled cele usne duplje. Ukoliko postoji zapaljenje desni, karijes na zubima, ili druga oboljenja usne duplje potrebno ih je sanirati pre započinjanja tretmana.

Aktivne komponente svih preparata za beljenje su vodonik ili karbamid peroksid. Postoje dva načina na koje možemo beliti zube:

a. Kućna tehnika – u toku koje pacijent kod svoje kuće nosi individualno napravljene folije u koje postavlja materijal za beljenje. Vreme nošenja folija u toku dana je različito i zavisi od koncentracije materijala za beljenje u proizvodu, a može biti od 30 minuta do 8 sati dnevno.

b. Beljenje u ordinaciji

Ako uskoro imate svadbu, proslavu, putujete na letovanje ili samo ne želite da čekate dve nedelje na novi osmeh postoji rešenje i za Vas. U ordinaciji, pod nadzorom lekara, možemo izbeliti Vaše zube za samo sat vremena.

f

U toku procesa beljenja može se javiti prolazna pojačana osetljivost zuba na toplo i hladno, što se lako može rešiti upotrebom preparata za beljenje niže koncentracije. Pojačana osetljivost se češće javlja posle ordinacijskog beljenja.

Sva neželjena dejstva, ukoliko do njih dođe, su privremena i prolazna.

Rezultati beljenja su dugotrajni, ali na boju zuba naravno utiču upotreba kafe, cigareta, i jako obojenih pića i hrane. Kako biste uvek zadržali postignutu boju potrebno je tretman delimično(u trajanju od dan-dva) ponoviti jednom godišnje.

Pozovite nas i učinićemo da Vaš osmeh zablista već od danas!