fbpx
Dentalux | Prikaz slučajeva
Stomatološka ordinacija Dentalux na Slaviji. Osim standardnih procedura u našoj ordinaciji preko 10 godina su u upotrebi i dva tipa lasera - erbium-yag I CO2 laser.
stomatolog, stomatolog Vracar, stomatolog Beograd, vadjenje umnjaka, stomatološka ordinacija, protetika, krunice, mostovi, bezmetalna keramika, metalokeramiče krune, implanti, implantati, zubi, implantologija, oralna hirurgija, dentalni turizam, osmeh, estetska stomatologija, viniri, laser, plomba laserom, lasersko lečenje, parodontologija, sinus lift, nobel active, režanj operacija, ortodoncija, fixsni ortodontski aparat, isomed, beljenje zuba, lep osmeh, all-on-4, all-on-four, paradentoza, totalna proteza, parcijalna proteza, dr Zoran Stajic, dr Stojan Stajic, dr Srdjan Konatar, dr Jadran Stojadinovic, Waterlase iPlus, bez bola, bez injekcije, bez bušenja
40777
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-40777,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.2.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Prikaz slučajeva

Slučaj 1:

Pacijent se javio u ordinaciju nezadovoljan stanjem zuba u donjoj vilici. Dugo godina je nosio protezu i zanimalo ga je da li mu možemo ponuditi fiksni protetski rad. Posle pregleda i analize 3D snimaka doneta je odluka da se preostali zubi izvade i pacijent rehabilituje po konceptu All-on-4. Ugrađena su 4 implantata, pacijent je sutradan već imao privremeni fiksni rad. Posle perioda oseointegracije urađen je definitivni protetski rad.

X
x
x
x
x

Slučaj 2:

Pacijent 20 godina- nezadovoljan položajem zuba, nije želeo ortodontsku terapiju pa smo pristupili protetskoj. Urađena je livena nadogradnja i dve metalokeramičke krunice.

1
1

Slučaj 3:

Pacijentkinja 25 godina, nezadovoljna izgledom svojih zuba.

Uklonjen je stari most. Urađeno je produženje kliničke krune desnog centralnog i lateralnog sekutića i frenulektomija. Ovaj hirurški deo terapije je urađen uz pomoć erbium-yag lasera. Istog dana je pacijentkinja dobila privremene krunice koje su po obliku , položaju i veličini zuba bile iste kao što će biti i definitivne krunice.
Nakon perioda zarastanja koje je u ovom slučaju bilo mesec dana uradjen je definitivan protetski rad, metalo-keramičke krunice.

a
a

Slučaj 4:

Pacijentkinja 30 godina, nezadovoljna oblikom i položajem svojih zuba.
Produžene su kliničke krune prednjih zuba. Za ovu hiruršku intervenciju korišćen je Erbium-yag laser.
U ovom slučaju smo nakon hirurške intervencije čekali dve nedelje a zatim smo izbrusili šest prednjih gornjih zuba i uradili šest solo metalokeramičkih krunica.
Slika koja pokazuje završetak rada načinjena je odmah nakon cementiranja protetskog rada tako da iz tog razloga desni ( gingiva) oko zuba malo upaljeni. Ta reakcija gingive se smiruje nakon nekoliko dana.

a
a

Slučaj 5:

Pacijent 20 godina. Usled devitalizacije koja je urađena pre više godina na centralnim sekutićima ,zub 11 i zub 21 su promenili boju . Urađene su dve bezmetalno-keramičke krunice.

a
a

Slučaj 6:

Prikazana pacijentkinja se obratila sa namerom da poboljša estetiku svog osmeha jer joj se nije svideo oblik gornjih sekutića i prisustvo dijastema.
Isplanirano je da se ostavi središnja dijastema koja je njen “lični pečat”, a da konzervativnim pristupom pomoću kompozita promeni oblik centralnih sekutića, dok je u slučaju lateralnih sekutića odabran radikalniji pristup pomoću bezmatalnih keramičkih krunica. Nakon promene oblika centralnih sekutića je već primećeno poboljšanje.
A nakon toga je protetski keramičkim navlakama izmenjen i oblik lateralnih sekutića.
Nakon intervencije estetika osmeha je evidentno unapređena.

z
z

Slučaj 7:

Pacijent 37 godina, nezadovoljan bojom i položajem svojih zuba. U prvom aktu urađena je extrakcija zuba 17 i nadogradnje sa fiberglas ( bezmetalnim kočićima na svim bočnim zubima). Takodje je uz pomoć Erbium-yag Lasera urađena gingivoplastika u regiji zuba 11 u cilju produženja kliničke krune zuba. Uradjena je i frenulektomija pomoću CO2 lasera.
Sačekali smo tri nedelje nakon čega su izbrušeni prednji zubi i dorađene preparacije na bočnim zubima. Krajnji rezultat možete videti, uradjene su solo krunice sa izuzetkom regije 18-16 gde nedostaje zub 17. U toj regiji je urađen most, takođe od bezmetalne keramike.

7
1
7
7

Slučaj 8:

Pacijent star 41 godinu. Pacijentu je izvađeno 15 zuba iz gornje I donje vilice. Urađene su gornja totalna I donja parcijalna proteza.

8
8

Slučaj 9:

Pacijentkinja se javlja nezadovoljna izgledom i zdravljem svojih zuba. Urađena je rekonstrukcija bezmetalnim krunama.

5
5a